Dimona en Magistral ASP

Terug

Gebruikers van Magistral ASP kunnen 24u op 24 en 7 dagen op 7 aan hun Dimona-verplichtingen voldoen binnen deze software.
Dit betekent dat vanaf nu vanuit MagistralASP automatisch Dimona-aangiftes zullen gebeuren bij het invoeren van contractgegevens van nieuwe werknemers of bij het uitdienst plaatsen van bestaande werknemers, zonder dat er nog een periodieke afsluiting nodig is.

Indienst
Aangiftes van indienst in het kader van Dimona worden automatisch gegenereerd bij het invoeren van een nieuwe werknemer.
Daarvoor moeten alle schermen tot en met het scherm met de koppelingsgegevens van het contract worden ingevuld. Voor firma's die personeel tewerkstellen onder paritair comité 124 moeten zelfs alle schermen tot en met de bijkomende contractinformatie (ivm de C32A-nummers) worden ingevoerd.

Uitdienst
Bij het invoeren van een einddatum contract wordt er automatisch een uitdienstaangifte in het kader van Dimona gegenereerd vanuit MagistralASP.

Wijziging
Bij iedere wijziging van indienstdatum en/of uitdienstdatum worden er automatisch Dimona-aangiftes gegenereerd vanuit Magistral ASP.

Annulatie
Wanneer een geregistreerd contract wordt verwijderd, moet er een Dimona-annulatie gebeuren.
Dit kan ook het geval zijn wanneer een persoon nooit effectief begonnen is.
Daarvoor is de zone ‘Effectief begonnen' gecreëerd in de basis contractgegevens van de werknemer.

Zoals u merkt, moeten gebruikers van Magistral ASP geen gebruik meer maken van andere kanalen om aan hun Dimona-verplichtingen te voldoen.