To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

De Brexit is in aantocht: wees voorbereid!

04/10/2019

De deadline van 31 oktober 2019 - de dag waarop het verenigd Koninkrijk de Europese unie verlaat - nadert met rasse schreden.

Of er nu al dan niet een “deal” met de Europese unie komt, voor de bedrijven is het belangrijk om voorbereid te zijn. Momenteel is een deal nog steeds niet binnen handbereik en dus onderneemt u als bedrijf best nu al een aantal stappen.

Doe de Brexit impactscan 

De Brexit impactscan is nog steeds een goed middel om na te gaan wat de impact van de Brexit op uw onderneming zal zijn.

Import en export

Douane, wisselkoers, vergunningen zijn maar een aantal dingen waar u na de Brexit rekening moet mee houden. Wil u hierover meer weten raadpleeg dan zeker de website van de FOD economie.

Personeel 

Zoals u weet wordt het Verenigd koninkrijk, indien er geen deal is, op 1/11/2019 een derde land t.o.v.. België en de rest van de Europese unie. Neem dus zeker uw personeelsbeleid onder de loep en ga na of u nog steeds personeel in het Verenigd Koninkrijk kan tewerkstellen en wat de formaliteiten zijn. Uw legal advisor kan u hier zeker verder bij helpen.

Zich vestigen in België ?

Overweegt u om uw onderneming of een afdeling ervan naar België over te brengen, om zo verder handel met Europa te kunnen voeren ?

Neem dan zeker contact op met “Be Lance”.

Wat kan 'Be lance' voor u doen ? 

Be Lance kan een oplossing bieden voor ondernemingen met personeel. Met Be Lance worden alle administratieve verplichtingen rond de opstart van uw onderneming met personeel geregeld. Verder kunnen de klanten rekenen op de Legal Advisors voor het opstellen van arbeidsreglementen, arbeidscontracten,…

Of er al dan niet een deal komt is momenteel dus nog koffiedik kijken. In ieder geval bent u maar beter voorbereid op wat komen zal. Wij houden u uiteraard verder op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in dit dossier.

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 04-10-2019