To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Brexit en de impact op de werknemers

20/12/2018

Op 29 maart 2019 is het zover, dan verlaten de Britten de Europese unie. Momenteel geldt er voor de EU onderdanen een vrij verkeer van personen en diensten.

Zal dit alles na 30 maart verdwijnen ? Alles valt en staat met de zgn. Brexitdeal.

Als er een deal komt dan blijft in principe alles tot 31 december 2020 zoals het nu is, dus geen arbeidskaart, verblijfsvergunning of workpermit voor werknemers die van België naar het Verenigd koninkrijk gaan werken en omgekeerd.

Als er geen deal komt dan zal het VK beschouwd worden als een derdeland (zoals iemand met een nationaliteit van buiten de EU) en in dat geval moet er dus wel een arbeidskaart, verblijfsvergunning of workpermit zijn.

Goed om weten

Ook al is er nog veel onduidelijkheid, wat zeker is: werken met het VK na 30 maart 2019 zal niet meer hetzelfde zijn.

U doet er dus best aan u zo goed mogelijk voor te bereiden op wat komen zal.

Een goede raad: doe de Brexit Impact Scan.Deze kan u doen op de website van de FOD economie

De Europese Commissie benadrukt dat de terugtrekkingsovereenkomst zoals goedgekeurd door de 27 lidstaten niet langer onderhandelbaar is. We wachten daarom op de stemming van deze overeenkomst in het VK, die in de loop van januari 2019 zou moeten plaatsvinden.

De Europese Commissie bereidt zich voor op een zware Brexit en kondigde op woensdag 19 december 2018 aan stappen in die richting te hebben gezet.

We houden u uiteraard op de hoogte.

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 20-12-2018