To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Einde van burn-outcoaches is nakend!

12/11/2017

In september kondigden we aan dat elke onderneming met meer dan 100 werknemers volgend jaar een burn-outcoach moest aanstellen. Maar dat klopt niet meer. Het idee van minister van Werk Kris Peeters, dat in het zomerakkoord van de regering stond, strandde na discussies met de sociale partners. Het blijft wel de bedoeling om te mikken op innovatieve werkorganisatie.

 

Sociale partners stonden perplex

Tijdens de discussies vonden de sociale partners dat de gekozen term te curatief klonk. Terwijl ze het accent eerder op preventie willen leggen.

Zo groeide er wantrouwen tegenover personen die zichzelf ‘burn-outcoach’ noemen.

De sociale partners pleiten vooral voor een globale aanpak, met aandacht voor aspecten zoals talentmanagement, competentiebeleid en loopbaanbegeleiding.

 

Twee jaar lang focus op preventie en werkorganisatie

De sociale partners willen wel iets doen aan de almaar vaker opduikende burn-outproblematiek. Ze plannen voor 1 januari de lancering van proefprojecten met een duur van twee jaar in bedrijven die zich daarvoor kandidaat stellen. De twee belangrijkste pijlers:

  • preventie;
  • plaats voor autonome teams met accent op de beroepsoriëntering van werknemers.

Overtuigen die projecten? Dan worden ze misschien algemeen ingevoerd. Voor dit doel is twee miljoen euro opzijgezet.

 

Samenwerking met externe diensten

De preventie van psychosociale risico’s blijft een bezorgdheid van de regering. Vooral dan het voorkomen van burn-out via een aanpak aangepast aan elke sector. Deze acties worden gepland in samenwerking met externe dienstverleners.1

 

Wij houden u zeker op de hoogte van elke evolutie in dit dossier.

 

 


[1] Algemene beleidsnota - domein Werk - 19 oktober 2017

 

 

SECUREX Externe Dienst Preventie en bescherming 12/11/2017