To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Eenvoudige acties om griep op het werk te voorkomen!

01/16/2019

Je kunt er niet aan ontsnappen… Elke winter, vroeg of laat toont een seizoensgebonden griepuitbraak zijn gezicht. Verantwoordelijk voor de pijnlijke symptomen van zijn slachtoffers, zal de griep ook gevolgen hebben voor de medewerkers die voor onverwachte vervangingen zullen moeten zorgen. Gelukkig kunt u met eenvoudige handelingen de verspreiding van het virus in uw bedrijf beperken.

Zorg voor hygiënische raadgevingen/middelen

Handhygiëne is essentieel om de verspreiding van de griep te beperken. Het is vooral via onze handen, besmet door hoesten, niezen of praten, dat we het virus in speekseldruppeltjes verspreiden.

Maak uw medewerkers bewust om :

  • Regelmatig hun handen te wassen
  • In een wegwerpzakdoek of in hun elleboogplooi te niezen, in plaats van in hun handen.
  • Wegwerpzakdoeken te gebruiken als ze hoesten, slijmen ophoesten of hun neus snuiten
  • Onmiddellijk na gebruik hun papieren zakdoekjes weg te gooien

Zorg ervoor dat er zeep en handdoeken, bij voorkeur wegwerpbare, beschikbaar zijn.

Vermijd besmetting tussen collega's!

Het griepvirus is zeer besmettelijk en de belangrijkste symptomen zijn: koorts boven 38°C, hoesten, hoofdpijn, ernstige vermoeidheid, spierpijn, …

Moedig uw werknemers aan om onmiddellijk naar hun arts te gaan als zij een van deze symptomen opmerken. Zo wordt voorkomen dat ze hun collega's verontreinigen.

Thuiswerk aanmoedigen in tijden van griep

Aangezien de griep erg besmettelijk is, kan het virus snel en gemakkelijk de ronde doen tussen uw werknemers. Een manier om de besmetting tussen werknemers te voorkomen, is uw werknemers aanmoedigen om van thuis uit te werken via telewerk. Uiteraard kan dit enkel in die gevallen waarin telewerk praktisch mogelijk is (afhankelijk van de functie van de werknemer).

En het griepvaccin?

In een artikel van de voorbije zomer hebben we het reeds gehad over de voordelen die gekoppeld zijn aan het voorzien van een griepvaccin voor uw werknemers. Het voorzien van een griepvaccin is echter niet verplicht.

Vaccinatie wordt aanbevolen zolang de seizoensgriepepidemie nog niet is begonnen, maar de ideale vaccinatieperiode blijft oktober-december.

Bovendien heeft een griepvaccin tijd nodig om het immuunsysteem van de werknemer aan te sterken. De eerste dagen zal de werknemer dus niet volledig beschermd zijn tegen het virus.

Overweeg een griepvaccin buiten deze periode, want vaccineren midden in een epidemie is dus niet de ideale oplossing!

SECUREX Externe Dienst Preventie en bescherming 01/16/2019