To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Mobiliteitsvergoeding verliest voordeel vanaf 2021, kies snel uw alternatief

04/12/2020

De maatregel ‘mobiliteitsvergoeding’ – ook bekend als cash for car – werd begin dit jaar door de overheid vernietigd. Kent u nog zulke mobiliteitsvergoedingen toe? Dan kiest u best snel voor een alternatief, want vanaf 1 januari 2021 gaan de fiscus en RSZ die vergoedingen als gewoon loon behandelen. 

Cash for car: discriminerende voorkeursbehandeling

De naam cash for car geeft goed aan waarover de maatregel gaat. Werknemers konden hun bedrijfswagen ruilen voor cash. Die geldsom – de ‘mobiliteitsvergoeding’ – kreeg vervolgens een voordelige sociale en fiscale behandeling.

De wetgeving die de voordelige behandeling mogelijk maakte, zag het levenslicht zag op 1 januari 2018. Maar op 23 januari 2020 werd dat licht al weer gedoofd. Het Grondwettelijk Hof oordeelde toen dat de voordelige behandeling van de mobiliteitsvergoeding discriminerend is in vergelijking met gewoon loon.

Wat zijn de gevolgen van de vernietiging?

Sinds de publicatie van het vernietigingarrest op 24 februari 2020 mochten werkgevers geen nieuwe mobiliteitsvergoedingen meer opzetten.

Bestaande mobiliteitsvergoedingen mochten nog blijven bestaan, mét toepassing van de sociale en fiscale voordelen, tot er nieuwe wetgeving was of ten laatste tot 31 december 2020.

Gelukkig zijn er voordelige alternatieven

Aangezien de nieuwe wetgeving er niet gekomen is, zal de gunstige sociale en fiscale behandeling van de nog bestaande mobiliteitsvergoedingen ophouden na 31 december 2020. Vanaf 2021 zullen die vergoedingen behandeld worden als gewoon loon.

Wij raden u daarom aan om lopende mobiliteitsvergoedingen snel om te zetten naar één van onderstaande alternatieven.

Het wettelijk mobiliteitsbudget

Via het systeem van het mobiliteitsbudget ruilt uw werknemer de bedrijfswagen in voor een budget dat hij/zij kan besteden aan één of meer duurzamere vervoersmiddelen. Dat budget is gelijk aan de total cost van de wagen voor de werkgever.

Klinkt interessant? Wees dan snel, want u moet ten laatste eind december 2020 uw bestaande mobiliteitsvergoeding(en) omgezet hebben naar een mobiliteitsbudget. Bovendien moeten er enkele formaliteiten worden nageleefd. Uw Securex Business Legal helpt u graag verder. U kan ook steeds een simulatie maken via onze volgende tool.

Een cafetariaplan met een mobiliteitspijler

Cafetariaplannen zijn momenteel erg populair als alternatief. U wijst een budget toe aan uw werknemers en zij kunnen zelf hun extralegale voordelen kiezen binnen dat budget. Welke extralegale voordelen er op het ‘menu’ staan, dat bepaalt u zelf. U zou bijvoorbeeld enkele mobiliteitsoplossingen kunnen opnemen in uw aanbod, als mooi alternatief voor de mobiliteitsvergoeding.

Interesse? Ontdek onze aanpak en contacteer ons via loonoptimalisatie@securex.be! 

Een (groene) bedrijfswagen

Een volgende mogelijkheid is dat u opnieuw een bedrijfswagen geeft aan uw werknemer(s). Vandaag de dag kan uiteraard best worden overwogen om voor groene bedrijfswagens te kiezen.

Cash premie met hogere loonlasten

Kunt u zich niet vinden in één van bovenstaande alternatieven? Dan wordt de mobiliteitsvergoeding vanaf 2021 gezien als gewoon loon. U geeft dan eigenlijk een klassieke bruto cash premie, onderworpen aan persoonlijke en patronale RSZ en bedrijfsvoorheffing.

Bezorg ons snel uw keuze

Laat uw Business Legal zo snel mogelijk weten naar welke van bovenstaande opties uw voorkeur uitgaat aub. Zo niet, dan zullen wij de bestaande mobiliteitsvergoedingen vanaf 1 januari 2021 behandelen als gewoon loon.

 

Bronverwijzing:

  • Arrest Grondwettelijk Hof 23 januari 2020
Securex Sociaal Secretariaat - Legal 04-12-2020