To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Wat beweegt er in juli?

28/06/2021

In juli 2021 zullen we eindelijk de winnaar kennen van het EK 2020 en doet ook de Tour de France ons sportief nagelbijten. Wie niet genoeg krijgt van Frankrijk, kan zich bourgondisch uitleven op de zonnige terrassen van onze heropende horeca. Die mogelijkheid hebben we dan weer te danken aan de vele vrijwilligers in de vaccinatiecentra die onvermoeid prikken blijven zetten. Het onderwijs kan daarentegen even op adem komen, nu de kinderen actief zijn op zomerkampen of op hun spelconsole.

Maar wat beweegt er daarnaast nog in juli, op sociaaljuridisch vlak?

 

Geen halve dagen tijdelijke werkloosheid meer voor dienstenchequesector en schoolvervoer

In onze actua van 7 april kon u lezen dat de dienstenchequesector en het schoolvervoer gebruik kunnen maken van halve dagen tijdelijke werkloosheid voor de periode van 10 mei tot 30 juni 2021. Die mogelijkheid wordt niet verlengd en zal dus niet langer bestaan vanaf 1 juli.

 

RSZ-vermindering voor werkgevers die het arbeidsvolume verhogen

Zwaar getroffen werkgevers die het arbeidsvolume in het derde kwartaal verhogen en aan enkele extra voorwaarden voldoen, krijgen een RSZ-korting van 2.400 euro per werknemer en dat tot 5 werknemers per vestiging. U kunt het arbeidsvolume verhogen door minder tijdelijke werkloosheid te gebruiken of door bijkomend aan te werven.

De andere, minder zwaar getroffen werkgevers die aan alle voorwaarden voldoen, krijgen een RSZ-korting van 1.000 euro per werknemer.

Komt u in aanmerking? Lees de voorwaarden en het stappenplan.

 

Geen telewerkregistratie meer vanaf 1 juli

Goed nieuws, vanaf 1 juli is de telewerkaangifte verleden tijd! Omdat thuiswerk niet langer verplicht is vanaf 28 juni 2021, moet u ook de telewerkbare functies niet meer registreren.

Lees meer: Vanaf juli moet u geen telewerkaangifte meer doen.

 

Het coronapaspoort is een feit.

Het digitaal paspoort, of ‘EU Digital COVID Certificate’, is beschikbaar via de app Covidsafe.BE, de website mijngezondheid.be of andere regionale websites zoals mijnburgerprofiel.be en zal vanaf 1 juli ook effectief kunnen gebruikt worden.

Iedereen die ouder is dan zes jaar zal vanaf 1 juli een coronacertificaat nodig hebben om vlot te kunnen reizen binnen de Europese Unie.

Lees alle details op www.info-coronavirus.be

 

Akkoord over SWT

De sociale partners bereikten een akkoord over het SWT (het vroegere brugpensioen). Deze nieuwe afspraken gaan in op 1 juli 2021 en gelden tot 30 juni 2023.

Lees meer: Sociale partners bereiken akkoord voor SWT vanaf 1 juli

 

Nieuw bedrag kilometervergoeding

Werknemers of bedrijfsleiders die beroepsverplaatsingen maken met hun privévoertuig (eigen wagen, motorfiets…), kunnen aanspraak maken op een vergoeding voor de gemaakte kosten.

Het forfaitair bedrag dat u als werkgever of vennootschap mag terugbetalen, is vanaf 1 juli 2021 gelijk aan 0,3707 EUR per kilometer en geldt tot en met 30 juni 2022. 

Lees meer: Kilometervergoeding voor beroepsverplaatsingen: nieuw bedrag vanaf 1 juli 2021

 

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 28-06-2021