To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Wat wijzigt er in juli?

25/06/2020

Hoewel het er lange tijd somber uitzag is de zomer dan toch gered. We mogen terg reizen, de terrasjes zijn weer open en de vakantie staat voor de deur.

De wetgeving daarentegen staat niet stil. Maar wat wijzigt er allemaal in juli ?

De minimale afstand voor de tussenkomst in de vervoerskosten verdwijnt

Vanaf 1 juli 2020 verdwijnt de minimale afstand voor de tussenkomst van de werkgever in de vervoerskosten voor tram, bus en metro. Vanaf die datum geldt er dus een tussenkomst vanaf de eerste kilometer.

Lees zeker ons artikel op Lex4You

Flitscontroles in de land- en tuinbouwsector

In de land- en tuinbouw (PC 144 en 145) zal de sociale inspectie in de maand juli controles organiseren. De kans bestaat dat de inspectie ook bij u langs komt. Zorg er dus voor dat u met al uw paperassen in orde bent.

U leest er meer over in volgend artikel.

Een fietsvergoeding voor PC 200

In het PC 200 (aanvullend paritair comité voor bedienden wordt er vanaf 1/7 een fietsvergoeding ingevoerd. Komen uw werknemers met de fiets werken, dan hebben zij recht op een vergoeding van 0,10 euro per gereden kilometer.

Wordt het te warm om te werken ?

Zomer dat betekent hoge temperaturen, die ook wel eens tropisch kunnen worden. Werken bij 30°C en meer is geen sinecure. Maar wanneer is het nu eigenlijk te warm om te werken?

U leest het op L4Y.

De detacheringsrichtlijn wordt van toepassing

Om oneerlijke concurrentie en sociale dumping te vermijden werd door Europa de detacheringsrichtlijn gemaakt. Deze richtlijn werd onlangs omgezet in Belgisch recht. Concreet betekent dit dat werknemers die vanuit Europa naar België worden gedetacheerd en omgekeerd recht hebben op de loon- en arbeidsvoorwaarden die gelden in het land van tewerkstelling. Werkt u soms met gedetacheerde werknemers, hou hier dan zeker rekening mee.

Meer info op L4Y.

 

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 25-06-2020