To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Wat wijzigt er in augustus 2020?

27/07/2020

Juli en augustus zijn traditioneel de vakantiemaanden bij uitstek. Maar vakantie of niet, op sociaal/economisch vlak valt er altijd iets te beleven.

Wij sommen de aandachtspunten alvast even voor u op.

15 augustus is een feestdag

Op 15/8 vieren we Hemelvaart. Dit is een officiële feestdag. In 2020 valt deze op een zaterdag. Uw werknemers hebben dus recht op een vervangingsfeestdag.

Laatste maand tijdelijke werkloosheid overmacht wegens corona?

Augustus is de laatste maand waarin u de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid corona voor uw werknemers kan toepassen. Vanaf september gelden er andere regels. Lees zeker onze actua.

Aanwervingsincentives voor 55+ in Vlaanderen

Heeft u een 55+ aangeworven in de periode van 1/1/2020 tot 31/5/2020? Dan heeft u nog tot 1/9 de tijd om een aanvraag voor de aanwervingsincentive in te dienen. Zie ook onze actua van 2/6/2020.

Wordt het te warm om te werken?

Zomer dat betekent hoge temperaturen, die ook wel eens tropisch kunnen worden. Werken bij 30°C en meer is geen sinecure. Maar wanneer is het nu eigenlijk te warm om te werken? En wat is de impact voor Covid 19 ? U leest het hier.

Mobility package goedgekeurd

Op 8 juli, keurde het Europees Parlement het wetgevend kader voor het Europees transport (het zgn. mobility package ) goed. De meeste regels over de rij- en rusttijden treden 20 dagen na publicatie in het publicatieblad van de EU inwerking. Welke deze regels zijn leest u op L4Y.

Flitscontroles in de vleessector

De inspectiediensten zullen ook in deze maand controles organiseren. Nu is het de beurt aan de vleessector. De kans bestaat dus dat de inspectie bij u langs komt. Wees voorbereid. U leest er meer over op L4Y.

 

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 27-07-2020