To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Feest van de Franse Gemeenschap op 27 september: een feestdag?

23/09/2019

De dag van het feest van de Franse Gemeenschap, die valt op vrijdag 27 september, kan niet worden beschouwd als een wettelijke feestdag[1].

Conventionele feestdag

De werkgever of het paritair comité kan de werknemers echter een dag vrij geven. Is dat het geval, dan beslissen zij ook over de praktische modaliteiten van deze vrije dag.

Wenst u hulp bij het invoeren van deze conventionele feestdag in uw onderneming, neem dan gerust contact op met uw Legal Advisor.

Meer info?

Om na te gaan of uw sector de toekenning van een conventionele feestdag heeft voorzien, afspraak op Lex4You/Sectoraal/Paritaire Comités. Selecteer daar uw paritair comité en klik vervolgens op het trefwoord Extra-legaal verlof/Cultureel verlof.

 


[1] Hetzelfde geldt voor de feestdagen van de twee andere gemeenschappen. Het feest van de Vlaamse Gemeenschap vindt plaats op 11 juli en dat van de Duitstalige Gemeenschap op 15 november.

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 23-09-2019