To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Wat als het wereldkampioenschap tot in de vroege uurtjes in cafés wordt uitgezonden?

09/05/2018

Met een glas in de hand in een leuke kroeg zitten die de wedstrijden van het wereldkampioenschap uitzendt. Meer is er niet nodig om een toffe avond door te brengen met andere supporters, soms tot in de vroege uurtjes...

Hoe zorgt u in dergelijke omstandigheden zo vlot mogelijk voor bedieningspersoneel in de horeca? We overlopen de mogelijkheden om flexibel personeel in te zetten tijdens die periodes.

‘s Nachts en op zondag werken?

Bepaalde wedstrijden worden ‘s avonds, en soms in het weekend of op een feestdag uitgezonden.

Dat is geen probleem! Zowel nachtarbeid (20u – 6u) als werken op zondag of op een feestdag is toegestaan in de horecasector.

Overuren presteren?

Na een overwinning kan het gebeuren dat uw medewerkers enkele extra uren aan de slag moeten blijven om de feestende supporters te bedienen.

Dat is geen probleem! De overuren in de horeca zijn erg voordelig. Denk bijvoorbeeld aan de netto-overuren.

Extra personeel nodig?

Spelen de rode duivels een halve finale? Dat zal zeker veel volk doen toestromen in bars en cafés. Bij een grote toeloop is misschien extra mankracht nodig voor de bediening.

Geen probleem! U kunt bijvoorbeeld een beroep doen op flexi-jobs, extra’s of studenten en zo op de valreep extra personeel inzetten. Zie ook de afwijking voor deeltijdse werknemers.

Meer informatie

Uw Client Advisor en Legal Advisor staan voor u klaar om uw eventuele vragen over deze verschillende mogelijkheden te beantwoorden.

U kunt ook Lex4You raadplegen in de rubriek Sectoraal > Paritaire comités > PC 302.

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 09-05-2018