To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Wat beweegt er in november

27/10/2020

De herfst is in het land, de dagen worden korter en het coronavirus heeft zijn koffers nog niet gepakt.

Maar wat kunnen we verder nog verwachten in november ?

 

Twee wettelijke feestdagen in november

In de maand november zijn er twee wettelijke feestdagen :

  • 1 november Allerheiligen;
  • 11 november Wapenstilstand.

1 november valt dit jaar op een zondag, dit is een inactiviteitsdag, vergeet deze feestdag dus niet te vervangen. U leest er hier meer over.

 

Een verlengde herfstvakantie en recht op tijdelijke werkloosheid

In het onderwijs werd beslist om de herfstvakantie tot en met 11 november 2020 te laten duren. Die maatregel werd genomen om de impact van het coronavirus in te perken.

Woensdag 11 november is een feestdag. Maar wat als uw werknemers op 9 en 10 november thuisblijven bij hun kinderen? Hebben zij dan recht op tijdelijke werkloosheid omwille van de sluiting van de scholen?

De RVA bevestigt dat deze werknemers recht hebben op een uitkering . Meer info vindt u hier.

 

Neem uw vakantiedagen op

Nu het einde van het jaar stilaan in zicht komt gaat u best even na hoeveel vakantiedagen uw werknemers nog moeten opnemen. Wettelijke vakantiedagen moeten opgenomen worden voor 31/12/2020. Zij kunnen dus niet worden overgedragen naar 2021.Telewerk - Vlaanderen biedt financiële ondersteuning

Telewerk wordt meer en meer de norm in de bedrijven en zal ook na de coronacrisis een blijver zijn. Om het telewerk te laten slagen in uw onderneming voert u best een beleid in dat afgestemd is op uw werknemers en de bedrijfscultuur. De Vlaamse overheid voorziet hiervoor financiële ondersteuning via de werkbaarheidscheques. U kan uw aanvraag indienen tot 31/12/2020. Lees zeker onze actua.

 

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 27-10-2020