To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Telewerk wordt de regel: wat betekent dat voor u?

19/10/2020

Vrijdag besliste de regering dat het telewerk opnieuw de regel wordt. Dat geldt voor alle functies waarvoor telewerk mogelijk is.

De regering verduidelijkt dat u bij de organisatie van het telewerk wel rekening kan houden met de continuïteit van uw bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening. Die continuïteit wordt niet gedefinieerd. Als stelregel kan u nemen dat u telewerk in de mate van het mogelijke moet invoeren. Wat dat betekent, is voor elke onderneming verschillend.

Wat betekent deze nieuwe maatregel voor uw bedrijf? U leest het in dit artikel.

 

Gaat het om structureel of occasioneel telewerk?

Aangezien de regeling over telewerk opgelegd wordt door het ministerieel besluit, gaat het niet om structureel telewerk. Structureel telewerk moet immers vrijwillig ingevoerd worden op basis van cao nr. 85.

Dat betekent dus dat, als uw werknemers vanaf vandaag opnieuw telewerken, het om occasioneel telewerk gaat. Tenzij u al een kader voor structureel telewerk heeft uitgewerkt. In dat geval kan u het telewerk in dat kader organiseren.

 

Occasioneel telewerk

Als uw werknemers vanaf vandaag opnieuw occasioneel telewerken, moet u de regels van het occasioneel telewerk volgen. U vindt meer informatie over het occasioneel telewerk in ons dossier.

Normaal moeten er RSZ-bijdragen betaald worden als u de bureaukosten vergoedt bij occasioneel telewerk. De RSZ heeft dat standpunt voor telewerk tijdens de coronacrisis aangepast. Alle informatie daarover vindt u in ons artikel.

 

Structureel telewerk

Als u al een regeling voor structureel telewerk heeft ingevoerd, moet u die regels ook nu toepassen. Informatie over het structureel telewerk vindt u in ons dossier over dit onderwerp.

Alle informatie over de vergoeding van de kosten over het structureel telewerk leest u in dit artikel.

 

Win tijd met de Securex thuiswerkpolicy  

Wilt u door de coronacrisis de regels over het telewerk in uw onderneming verder uitwerken, dan kan u terecht bij Securex.

Om u te helpen met alle onmisbare documenten, hebben wij verschillende pakketten rond telewerk voorzien. Bestel uw pakket in onze e-Shop en ga meteen aan de slag!

Wenst u persoonlijk advies? Dan staat uw Securex Legal Advisor steeds voor u klaar!

  

Bronnen: 

 

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 19-10-2020