To Delete Document
InEditMode: ("1" if Yes) IsNewDoc: ("1" if Yes) DspNow: UserCN: (username-CN) HistoryFields: (is used in the code for the history subform) -

-

Coronalert: 4 tips voor een succesvol gebruik in uw bedrijf

22/10/2020

We gaven u al enkele adviezen voor het gebruik van de applicatie Coronalert. Hier volgen nog enkele tips om het gebruik ervan door uw personeel aan te moedigen. Want hoe meer mensen de applicatie binnen uw bedrijf gebruiken, hoe efficiënter ze zal zijn.

 

1. Sensibiliseer uw personeel

Om uw personeel te overtuigen, moet u beginnen met informatie te geven. Deze informatie moet gericht zijn op twee belangrijke aspecten:

  • De voordelen van de toepassing: snel, gratis, gebruiksvriendelijk en vertrouwelijk. De gebruiker van de app wordt gewaarschuwd als hij nauw contact had met een persoon die positief testte en hij beschermt anderen door de app te gebruiken.
  • Naleving van de privacy: anonimiteit is gegarandeerd, de persoonsgegevens zijn veilig.

De site Coronalert kan u helpen bij het opzetten van positieve communicatie rond de app.

 

2. Moedig aan, maar oefen geen druk uit

In onze actua van 8 oktober legden we uit dat u uw werknemers niet kunt verplichten om de applicatie te gebruiken. Deze keuze valt onder het privéleven.

Een manier om uw personeel aan te moedigen, is de applicatie te installeren op de smartphones die u ter beschikking stelt. Het is echter altijd de medewerker die de beslissing neemt om de app te activeren, maar u geeft hem al een flinke duw in de rug.

 

3. Stel gerust over de naleving van de privacy

De belangrijkste belemmering voor het gebruik van de applicatie is de angst dat ze inbreuk maakt op onze privacy. Dus moet u uw personeel geruststellen. 

Deze pagina over privacy en gegevens geeft een indrukwekkende hoeveelheid informatie over het aspect 'privacy'. Deel ze met uw medewerkers!

Zo gebruikt Coronalert bijvoorbeeld alleen informatie die uw medewerker uitdrukkelijk toestaat. Wat de applicatie nooit zal doen is:

  • vragen naar zijn naam, leeftijd of adres;
  • zijn telefoonnummer bewaren;
  • zijn locatie bepalen of hem volgen;
  • controleren of hij een eventuele quarantaine respecteert;
  • zijn nauwe contacten identificeren;
  • personen identificeren die positief getest hebben op het coronavirus.

 

4. Registreer ook de aanwezigheden op de werkplek

Als werkgever moet u de veiligheid en gezondheid van uw werknemers op de werkplek garanderen. Hoewel u uw medewerkers niet kunt verplichten om Coronalert te gebruiken, kunt u hen vragen om zich bij elk bezoek aan de werkplek te registreren via een bedrijfseigen applicatie.

Die registratie is een doeltreffende manier om interne contacten op te volgen als u ontdekt dat een van uw medewerkers positief heeft getest... Zo vermijdt u dat het virus zich op uw werkplek verspreidt.

 

Bron:

 

Securex Sociaal Secretariaat - Legal 22-10-2020